اهل‌ نوشتن

هنر چینش کلمه‌ها بر روی کاغذ

قدیم‌ها کار دست آدم‌های باسواد بود. میرزابنویس و ادیب فرق نداشت. وقتی هنر چینش کلمه‌ها بر روی کاغذ را داشته باشید، برای خودتان کسی خواهید بود. حال می‌پرسید چرا؟ پس همراه من باشید

چگونه هنر چینش کلمه‌ها بر روی کاغذ را بیاموزیم

همیشه برای هنرمند شدن به کلاس و کارگاه نیازی نیست. گاهی با نوشتن هم می‌توان هنرمند شد. پس هنر چینش کلمه‌ها بر روی کاغذ را نرم و راحت شروع کنید.

هنوز هم باید انشا بنویسید

به دوران اول دبستان بازگردیم. نوشتن را آموختیم و معلم دیکته گفت و ما نوشتیم. ولی از سال بعد دیگر لازم نبود کسی به ما املا بگوید. شروع کردیم به نوشتن از جنس «دل» و کم‌کم سروکله درس انشا پیدا شد. از همان سال‌ها تا به امروز ما مشغول نوشتن انشا هستیم. انشا برای دوست، آشنا، همکار و کلی افراد دیگر. ما نیاز داریم برای انسان‌ها انشا بنویسیم. ما نیاز داریم بنویسم حتی نوشتن از غیرضروری‌ها.

از روی دست بزرگان رونویسی کنید

نویسندگان بزرگ کالکشینی از کتاب‌های خوب را در قفسه‌های کتابخانه خود نگهداری می‌کنند. ولی شاید همه آن‌ها مطالعه نکرده باشند. گاهی علاوه بر مطالعه، از آن‌ها رونویسی می‌کنند. این فعالیت به شدت در کسب هنر چینش کلمه‌ها بر روی کاغذ تاثیر خواهد داشت. شاید در نگاه اول کمی خسته‌کننده باشد ولی تاثیر آن در بلندمدت پدیدار خواهد شد.

برای شروع از کدام کتاب‌ها رونویسی کنیم؟

بهترین کار برای شروع رونویسی، استفاده از کتاب‌هایی است که:

  • از خواندن مجدد آن لذت می‌برید.
  • واژه‌هایی جدید به دایره لغات شما استفاده می‌کنند.
  • محتوای کتاب در ذهن شما ماندگاری بالایی دارد و آن را برای دیگران هم تعریف می‌کنید.
  • به آموزش نگارش و نویسندگی می‌پردازند.

نوشتن را از پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی شروع کنید

فراموش نکنیم که قرار نیست فقط داخل وب‌سایت شخصی و مقاله‌های حرفه‌ای بنویسیم. پیام‌های کوتاه شما در صفحات مجازی و شبکه‌های اجتماعی، شروع خوبی برای آموختن این هنر است. تمام تلاش خود را برای هرچه پربار کردن پیام‌ها و کامنت‌های خود به کار بگیرید. در همه حال باید درست بنویسیم. سعی کنید این نوشته‌های شما موارد زیر را شامل شود:

  • قواعد ویرایشی
  • قواعد دستوری
  • درک مخاطب از هدف نوشته شما

به بیماری بازخوانی مبتلا شوید

زمانی همه پیام‌های من در تلگرام به Edited (ویرایش‌شده) تبدیل شده بود. متاسفانه من به مرض بازخوانی مبتلا شده بودم. گاهی مهم نیست که از چی و کجا نوشته‌اید. مهم آن است که آن‌ها را بازخوانی کنید. اگر هم وقتی پیدا کردید، بازنویسی کنید. برای کسب هنر چینش کلمه‌ها بر روی کاغذ باید بازخوانی را بلد باشید. به نوشته‌‌های خود فکر کنید. به این که شاید بتوانید آنها را کوتاه‌تر کنید. فکر به اینکه آن‌ها را زیباتر بنویسیم و لبخند مخاطب را روی چهره‌اش خلق کنیم.

آموزش چینش کلمه‌ها در مدرسه نویسندگی

اگر مطالب بالا را خواندید و کمی غلغلک‌تان آمد که شروع به نوشتن کنید، مدرسه نویسندگی بهترین مکان روی زمین برای شما است. فارغ‌التحصیلان این مدرسه:

پس نوشتن را جدی بگیرید. راحت شروع کنید و از هیچ مانعی نترسید. هیچ چیز نباید نوشتن شما رو متوقف کند. اگر خوب بنویسید، خوب هم زندگی خواهید کرد. منتظر انتشار نوشته‌های شما در این وب‌سایت هستیم 🙂

 

2 پاسخ

  1. ممنونم جناب هادیان، ما بسی نکته‌ها از شما آموخته‌ایم و می‌آموزیم.🌺

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *